Airco seizoen begint met Pasen. Wat gaat u doen met Pasen?

Heeft u al plannen met Pasen? Gaat u gezellig brunchen, paaseieren zoeken of wordt het een lang klus weekend? Op tweede paasdag zijn er veel woonboulevards en doe-het-zelf-zaken open. Je zou bijna vergeten waarom Pasen wordt gevierd. Pasen heeft er veel tradities bij gekregen. Bij ons begint het Airco seizoen met Pasen. En wilt u weten wat wij gaan doen als gezin, lees dan gerust verder.

Airco seizoen betekent lente

Met smart zitten we te wachten op lekker weer. De vogeltjes die fluiten en heerlijk zonder jas naar buiten. De eerste lammetjes zijn al geboren en we hebben de eerste bloemetjes alweer gespot. Hier worden we toch blij van? Voor ons is het airco seizoen begonnen. Voor meer informatie kunt u kijken op onze Aircoshop of bel 0297-285158. We hebben ook een airco-win-actie. Wilt u meedoen? Scroll dan even naar de laatste alinea.

Airco seizoen Alexander met heel veel Daikin Airconditioners

Van Witte Donderdag tot en met Pasen

Op Witte Donderdag wordt het laatste avondmaal van Jezus en zijn apostelen herdacht. Wij kijken die avond naar The Passion op NPO 1. Daarna komt Goede Vrijdag, voor veel mensen betekent dat een vrije dag. Op deze dag herdenken we dat Jezus is gekruisigd. Voor veel winkeliers is het een drukke dag, want iedereen moet nog even inslaan voor een gezellig weekend. Alexander is Goede Vrijdag aan het werk op kantoor. En ik ga samen met onze zoon Jace lammetjes knuffelen, bij ons in de familie op de boerderij  zijn er lammetjes geboren.

Airco seizoen jace geeft lammetje de fles

Het Paasweekend gaan we traditie getrouw eieren schilderen, die we uiteraard eerste Paasdag gaan verstoppen en zoeken bij vrienden. Dat gaat gepaard met lekker eten en drinken, want we vieren tenslotte dat Jezus is opgestaan uit de dood. Tweede paasdag gaan we lunchen bij Beachclub Lust met de ouders van Alexander. Voor ons wordt het een gezellig weekend. En we hopen voor u ook, maak er wat leuks van.

Humor met twee paaseieren het airco seizoen is geopend

Een ei hoort erbij

Waarom eieren met Pasen? Er zijn verschillende redenen waarom eieren en pasen samen gaan:

  • Het verstoppen van eieren komt uit de Germaanse traditie. Het symbool van vruchtbaarheid. Het werd in akkers begraven, in de hoop op een goede oogst.
  • Bij het christelijke geloof waren eieren eten verboden tijdens het vasten. Je mocht tussen Aswoensdag en Pasen geen eieren eten. Dit werd dan ook pas met Pasen opgegeten en de oudste eieren werden gebruikt om te versieren.
  • De katholieke traditie zegt dat paaseieren door de klokken van Rome worden geworpen. En de Protestanten waren het daar niet mee eens en zij zouden de paashaas aan het verhaal hebben toegevoegd. Klinkt ook wel spannender moet ik zeggen.
  • De joden vieren Pesach. De uittocht uit Egypte wordt dan herdacht. Een hardgekookt en een gebakken ei worden samen op een seiderschotel gelegd. Dat staat samen op tafel met 3 matses en een gebraden botje van een lam.
  • En sommige theorieën zeggen dat het paasei staat voor de steen van het graf van Jozef van Arimathea, waar uit Jezus Christus is verrezen.

Airco seizoen

Iedereen heeft dus zijn eigen idee erover. Wij gaan lekker van ons hardgekookt eitje genieten met Pasen. En hou het hoofd koel, want het airco seizoen is begonnen. Wilt u een airconditioner winnen? Stem dan op ons project. En maak kans op een Daikin Airconditioner met standaard plaatsing. Laat hier uw gegevens achter en stem. Eind juli 2016 word de winnaar bekent gemaakt. Wij wensen u een zalig, vrolijk en fijn Paasweekend.