Airconditioning onderhouden. Beter voor je gezondheid

Airconditioning onderhouden is beter voor je gezondheid. Een airconditioning aanschaffen is zo gedaan, maar een onderhoudscontract dat doet niet iedereen, maar het is wel beter voor je gezondheid. Lees verder waarom dit zo is.

Wel of geen onderhoudscontract?

Heel veel mensen hebben zowel op hun werk of in huis een airconditioning aangeschaft. En kunnen er voor kiezen om een onderhoudscontract er bij te nemen. Velen vinden dat niet nodig en zien wel of het wel of niet nodig is in de toekomst. Daarbij kost een airconditioning al genoeg. Maar hoe belangrijk is je gezondheid? 

Bij een onderhoudscontract word de airco 1 keer per jaar schoongemaakt. Het schoonmaken wordt met een speciaal apparaat gedaan. De speedcleaner. Met de speedcleaner kan alles grondig schoon gespoten worden.

Met een onderhoudscontract hoeft u daar niet verder naar om te kijken of over na te denken. Automatisch word er een afspraak met uw gemaakt. Je wordt dan gebeld, wanneer het schikt dat Barry even de airco schoon komt spuiten en na komt kijken. 

Airconditioning onderhouden

Barry verteld ons dat je het beter is, om elk jaar de airco even grondig schoon te laten maken. Als je langer wacht dan is de kans groot dat er allemaal schimmels en andere onaangename viezigheden in de airconditioning komen. 

Met de speedcleaner spuit hij de wisselaar en de ventilator van de verdamper schoon. Daarbij haalt hij de airco uit elkaar en kan hij het filter van de airconditioning grondig reinigen. 

Als dat vies is, dan adem je die viezigheid in en dat kan weer gezondheidsproblemen geven op je luchtwegen. Daarom is het echt beter om je airconditioning te onderhouden. 

Veilig omgaan met een airconditioning

Wanneer je bij van Zijtveld een airconditioning aanschaft dan krijg je automatisch het onderhoudscontract aangeboden. Het onderhoudscontract loopt zestig maanden. In deze periode krijgt de airconditioner vier keer onderhoud. En heb je twee jaar volledige garantie en aanvullend drie jaar garantie op onderdelen.

De airconditioner kan je de hele nacht aan laten staan. Er zit een fluisterstand voor binnen en buitendeel voor een zeer stille werking.

Een airconditioner is echt een comfortabele luxe, maar ga er wel verstandig mee om. Ik zou zeker voor een onderhoudscontract gaan.