CV installaties

β€˜β€˜Dat levert rendement op!’’

683190.png

CV installaties en CV ketels

Een CV ketel gaat over het algemeen lang mee. Logisch dat u daardoor weinig kennis en ervaring heeft betreffende de aanschaf en installatie van een CV ketel. Het aanbod van CV ketels en installatievormen is overweldigend. Het is daarom aan te raden u goed te laten informeren door een erkend installateur. Van Zijtveld dé installatiespecialisten ontzorgt en begeleidt. Door het geven van advies en het ontwerpen van uitgebalanceerde installaties weet u precies waar u aan toe bent en leveren wij u een passende CV installatie.

Van Zijtveld Installatie specialisten is CO-gecertificeerd
Al onze monteurs zijn vakbekwaam. Al onze monteurs zijn vakbekwaam. voor hebben de monteurs zowel theorie als praktijk examens afgelegd en is het bedrijf geauditeerd en vakbekwaam bevonden. Al onze bedrijfsprocessen voldoen aan de nieuwe (april 2023) eisen van de strenge Gasketelwet. Alleen een officieel CO-gecertificeerde installateur als Van Zijtveld mag het jaarlijks onderhoud van een CV uitvoeren om u te garanderen van veiligheid tegen koolmonoxide. Als officieel CO-gecertificeerd installateur is Van Zijtveld wettelijk bevoegd het onderhoud aan uw CV uitvoeren. Een goed gevoel, ook voor uw verzekering.

MEER OVER CV'S  

CV Ketels bij u thuis of op kantoor

Een lekkere warme douche en een goed geregeld binnenklimaat zijn de basis van comfort. Elke klant, elk object heeft zijn specifieke installatie-eisen. Het aanbod van CV ketels is overweldigend, de mogelijkheden zijn oneindig.
Belangrijke aspecten bij het maken van een keuze voor een CV ketel en – installatie zijn:
  • Capaciteitbehoefte
  • Warmwaterbegoefte
  • Afgiftesysteem
  • Regelbehoefte
  • CV ketels worden steeds efficiënter door rendementsverbetering en door het modulerende gedrag.
In vergelijking met ketels van 10 jaar en ouder kan een besparing op het gasverbruik worden behaald tot wel 30 procent..

Levering

Wij zijn dealer van en leveren en installeren diverse A-merken. Heb je speciale wensen voor andere apparatuur? Laat het ons weten. Grote kans dat we je kunnen helpen .

Installatie

Bij Van Zijtveld zijn wij niet alleen gespecialiseerd in het installeren van apparatuur, maar wij zijn ook op de hoogte van de huidige wetgeving en van alle product specifieke eisen

Onderhoud

Een goed onderhouden CV ketel helpt energie besparen. Zo kan een goed onderhouden ketel tot wel 10% energiezuiniger zijn dan een ketel die niet wordt onderhouden. Dat bespaart op de energierekening! 

De keuze voor een bepaalde CV ketel is afhankelijk van meerdere factoren. Zaken die van belang zijn bij CV installaties: capaciteit, hoeveel radiatoren die nodig zijn en waar deze geplaatst moet worden. Daarnaast is er nog de keuze tussen een CV combiketel of een HR ketel. Van Zijtveld helpt u bij het kiezen van de juiste CV installatie.
 
Wij werken al jarenlang met:
  • CV leidingsystemen
  • CV ketels
  • Cascadesystemen
  • Blokverwarming
  • Luchtverwarming direct gestookt
  • Luchtverwarming indirect gestookt
  • Vloerverwarming
  • Radiatoren
  • Warmtepompinstallaties

Meer weten over onze diensten?

Van Zijtveld Installatie specialisten is CO-gecertificeerd en voldoet aan alle eisen van de nieuwe Gasketelwet. Als officieel CO-gecertificeerd installateur is Van Zijtveld wettelijk bevoegd het onderhoud aan uw CV uitvoeren. Een veilig gevoel. Verzekeraars bovendien eisen deze certificering. Neem contact met ons op voor een vrijbijvend gesprek. We helpen je graag met alle wensen!

1

Een nieuwe CV ketel bespaart

2

Ons advies voorkomt een overhaaste keuze

3

Een hoger woon en werkcomfort

4

De woning/het gebouw wordt meer waard

5

Profiteer van een optimaal rendement

Om te bepalen welk systeem wij zouden inzetten, bekijken en berekenen wij elke aanvraag afzonderlijk. Wij kunnen aan de hand van uw huidige energieverbruik bij benadering aangeven welk effect uw investering in duurzame energie zal hebben en wat de kosten van uw investering zullen zijn.
Van Zijtveld Installatie specialisten heeft de juiste CO-certificering behaald en voldoet aan de gestelde normeringen volgens de nieuwe Gasketelwet. Daarvoor hebben onze monteurs zowel theorie als praktijk examens afgelegd en is het bedrijf geauditeerd en vakbekwaam bevonden. Al onze bedrijfsprocessen voldoen aan de nieuwe eisen van de wet. Uw CV installatie is bij ons daarom in goede handen, ook volgens uw verzekering.

Dekra keurmerk     CO vrij embleem
Na een overgangsperiode is vanaf 1 april 2023 het naleven van de nieuwe Gasketelwet officieel verplicht, wat belangrijke gevolgen heeft voor particulieren en bedrijven met een gashaard, geiser of een CV-installatie. De wet stelt nieuwe eisen aan de installatie, het onderhoud en de veiligheid van de installatie. Alleen een officieel CO-gecertificeerde installateur mag het jaarlijks onderhoud tijdig uitvoeren. Zo kan de koolmonixide-veiligheid van de installatie worden gegarandeerd. Bovendien kan hiermee worden voorkomen dat de verzekering geen dekking meer biedt bij schade. Het is dus de hoogste tijd om in actie te komen. Lees hier alles over deze wet en de gevolgen voor u.
Een CV ketel is 24 uur per dag actief en heeft daarom regelmatig onderhoud nodig. Bovendien geeft CV ketel onderhoud zekerheid, betrouwbaarheid, veiligheid en zuinigheid.

Een goed onderhouden CV ketel helpt energie besparen. Zo kan een goed onderhouden ketel tot wel 10% energiezuiniger zijn dan een ketel die niet wordt onderhouden. En dit is wel zo prettig met het oog op de energierekening! De installatiespecialisten van Van Zijtveld hebben jarenlange ervaring en kunnen uw CV ketel voor u onderhouden.

Voordelen van CV ketel onderhoud
  • De CV ketel wordt op veiligheid gecontroleerd
  • De kans op storingen wordt kleiner
  • Het rendement blijft gehandhaafd (gasverbruik)
  • De CV ketel brandt schoner, waardoor het milieu wordt gespaard
  • De levensduur van de CV ketel wordt verlengd
Wanneer u een oudere CV ketel heeft, dan heeft deze baat bij een regelmatige onderhoudsbeurt. U kunt daarvoor een onderhoudscontract bij ons afsluiten. Onze specialisten komen dan bijvoorbeeld één of twee keer per jaar bij u langs om de CV ketel te controleren.

Wanneer u een nieuwe CV ketel heeft, dan is de kans op storingen en defecten nog relatief klein. Toch is het aan te raden om ook dan een onderhoudscontract af te sluiten. In de garantievoorwaarden van sommige CV ketels staat namelijk dat je deze jaarlijks of tweejaarlijks moet laten controleren door een erkend installateur. Daarnaast biedt een onderhoudscontract u zekerheid, mocht uw nieuwe CV ketel toch problemen ondervinden.
Regelmatig onderhoud aan uw CV ketel zorgt voor veiligheid. Er zijn zelfs brandverzekeringen die regelmatig onderhoud van de CV ketel verplicht stellen. Daarnaast verhoogt een slecht onderhouden, vuile CV ketel de kans op de uitstoot van koolmonoxide (CO).

Tevens verkleint regelmatig onderhoud de kans op storingen en daarmee de kans op vervelende situaties. Bovendien werkt uw ketel efficiënter en wordt de levensduur van de installatie verlengd.
Stap 1: CV ketel laten afkoelen
Zet uw kamerthermostaat op de laagste stand. Wacht ongeveer 10 minuten tot uw cv ketel maximaal 40°C aangeeft.
Let op: wanneer u koud water in een hete ketel laat stromen kan de ketel barsten!
Stap 2: CV ketel uitschakelen
Haal de stekker van uw cv ketel uit het stopcontact.
Stap 3: Vulslang aansluiten
Sluit de vulslang aan op de koudwaterkraan.
Stap 4: Slang vullen
Houd het andere eind van de slang even hoog als de vulkraan. Draai de koudwaterkraan iets open. Sluit de kraan wanneer de slang helemaal is gevuld.
Stap 5: Slang aansluiten op vulkraan CV ketel
Sluit de slang aan op de vulkraan. Deze zit meestal bij een radiator (keuken, badkamer) of direct op de ketel.
Stap 6: Vulkraan open draaien
Draai eerst de waterkraan open. Draai nu de vulkraan open met de vulkraansleutel. Na een kwartslag is de vulkraan helemaal open.
Stap 7: CV ketel vullen en waterkraan weer sluiten
Sluit de vulkraan zodra de (mano)meter tussen 1,5 en 2 bar staat. Sluit de waterkraan en koppel de slang af.
Gebruik een teil of dweil om water uit de slang op te vangen.
Stap 8: CV ketel aansluiten en thermosthaat opnieuw instellen
Steek de stekker van de cv ketel in het stopcontact. Zet de kamerthermostaat op de gewenste stand.
Heeft u een nieuwe CV installatie aangeschaft? Of heeft u uw ketel onlangs bijgevuld? Dan is het van belang om deze goed te ontluchten. Op deze manier voorkomt u dat uw radiatoren en buizen lawaai maken, veroorzaakt door de aanwezigheid van luchtbellen. Deze luchtbellen ontstaan door nieuw ingestroomd water. Dit water bevat namelijk altijd wat zuurstof, wat door verwarming verandert in luchtbellen. De bellen zorgen niet alleen voor lawaai en vreemde geluiden, maar zijn ook slecht voor uw ketel en het energieverbruik.

Wanneer u uw CV ketel ontlucht, dan stroomt het water gemakkelijker door de buizen en geeft het beter warmte af. Hierdoor werkt uw installatie efficiënter en zijn uw energiekosten lager.

Een CV ketel ontluchten kan op twee manieren. Wanneer u een nieuwere ketel heeft, dan heeft deze waarschijnlijk een automatische ontluchtingsfunctie. Hierdoor hoeft u zelf niet aan de slag. Bent u in het bezit van een wat oudere ketel? Dan kunt u deze zelf ontluchten.

Zelf uw CV ketel ontluchten
Het ontluchten van uw CV ketel bestaat uit een aantal stappen:
  • Zorg ervoor dat u een ontluchtingssleutel en een (vaat)doek bij de hand heeft.
  • Schakel eerst uw CV ketel uit. Dit kunt u doen door de stekker uit het stopcontact te trekken.
  • Wacht minimaal 15 minuten.
  • Draai alle radiatoren in uw huis helemaal open (maximale stand).
  • Gebruik de ontluchtingssleutel om het ventiel van uw radiator open te draaien en houdt een (vaat)doek bij de hand. Wanneer er water uit het ventiel komt, draait u het ventiel weer dicht. De lucht is dan namelijk verdwenen. U kunt het beste beginnen met de radiatoren op de begane grond en vervolgens naar de bovenste verdieping toewerken.
  • Wanneer u de laatste radiator heeft ontlucht, controleert u de drukmeter van de CV ketel. De wijzer van deze meter hoort tussen 1,5 en 2 bar te staan. Staat de wijzer lager dan 1,5 bar? Dan is het tijd om uw CV ketel weer bij te vullen.
  • Klopt het aantal bar op de drukmeter? Dan kunt u de CV ketel weer aanzetten door de stekker in het stopcontact te stoppen.
De meeste cv ketels werken 10 tot 15 jaar. Pas als uw ketel niet meer goed werkt, krijgt u te maken met problemen.

Voorkomende problemen zijn dat u geen warm water meer heeft of dat uw radiatoren niet meer warm worden. Wanneer dergelijke situaties zich voordoen, dan kan dit duiden op een storing. Maar wanneer uw cv ketel al meer dan 10 jaar mee gaat, dan kan het ook zo zijn dat het tijd is voor een nieuwe. In dat geval kunnen de specialisten van Van Zijtveld uw cv ketel vervangen.

Een storing verhelpen?
Om erachter te komen of u te maken heeft met een storing of met een defect, kunt u op een aantal punten letten. Zo kunt u een cv storing herkennen aan:
  • Een gebrek aan warm water
  • Een storingscode die door de cv ketel wordt gegeven
  • Radiatoren die niet warm worden
Wanneer bovenstaande gevallen aan de orde zijn, kunt u zelf al een paar controles doen, voordat u contact met ons opneemt. Zo kunt u:
  • De zekeringen in de meterkast controleren
  • Kijken of de kraan lekt
  • Controleren of er genoeg water in de ketel zit
  • Uw cv installatie resetten
Als deze controles geen uitkomst bieden, dan kunt u contact met ons opnemen. Wij zullen dan zo snel mogelijk langskomen om de storing te verhelpen.

Tijd voor een nieuwe cv ketel?
Wanneer uw cv ketel echter al meer dan 10 jaar oud is en te kampen heeft met een storing, dan is het in de meeste gevallen aan te raden om uw cv ketel te laten vervangen. In dat geval staat Van Zijtveld voor u klaar. U kunt bij ons altijd vrijblijvend advies inwinnen betreffende de aanschaf van een nieuwe cv installatie.

Bespaar op uw energiekosten!
Hoewel de aanschaf van een nieuwe ketel uiteraard kosten met zich meebrengt, zult u over het algemeen flink op uw energiekosten besparen. Daarnaast raden wij u aan om ook een onderhoudscontract af te sluiten voor uw cv ketel. Hierdoor gaat uw installatie langer mee en kunnen storingen voorkomen worden.
Vindt u het ook zo prettig om op een koude winterdag thuis te komen in een woning die heerlijk op temperatuur is? Als uw woning lekker warm is, kan het lijken alsof de CV-installatie prima werkt, maar toch is dat niet altijd waar.

Een goed werkende CV-ketel is vanzelfsprekend van groot belang. Maar ook het afstellen van de radiatoren is heel belangrijk voor een optimaal resultaat. Het water moet met precies de juiste snelheid door de radiatoren en de ketel stromen.

Stroomt het water te snel, dan krijgen de radiatoren te weinig tijd om warmte aan de woning af te geven. De CV-ketel zal hierdoor meer water verwarmen dan nodig is, met een hogere energierekening tot gevolg. Wanneer het water te langzaam stroomt moet de ketel langer stoken. En ook dat draagt bij aan onnodige kosten.
Door de afstelling van de radiatoren wordt de warmte gelijkmatiger over het huis verdeeld.

Inregelventielen
Het afstellen van de radiatoren moet door een specialist worden gedaan. De specialist zorgt ervoor dat de optimale hoeveelheid water door de radiatoren stroomt. Dat doet hij met behulp van inregelventielen. Daarbij let hij op de gewenste temperatuur in de diverse ruimtes en het energieverbruik van de ketel.

Het is noodzakelijk dat alle radiatoren van inregelventielen worden voorzien en worden afgesteld voor de meest ideale temperatuur. Een CV-installatie die niet goed is afgesteld werkt meestal averechts en verbruikt veel meer energie.

De aanschaf van een nieuwe CV-ketel is een goed moment om de installatie te laten afstellen. Na het afstellen van de radiatoren moet het hele verwarminssysteem hierop worden afgestemd. Met de inregelafsluiter zorgt de installateur ervoor dat de juiste hoeveelheid water met de juiste druk door het systeem wordt gepompt.

Nadat de installateur de verwarmingsinstallatie heeft afgesteld, is de warmte-afgifte in de verschillende ruimtes desgewenst aan te passen door gebruik te maken van de draaiknoppen op de radiatoren. Maar let op, dat haalt wel de balans uit het systeem waardoor het rendement daalt. De knop voluit aan zorgt voor het beste resultaat en de beste doorstroming van het water.

De ervaring leert dat mensen die hun verwarmingssysteem hebben laten afstellen, minder aan de knoppen van de radiatoren draaien, omdat de gewenste temperatuur in de ruimte sneller wordt bereikt.

Verwarmingsbesparing-tips
  • Dek een radiator niet af. Plaats geen meubels of gordijnen vlak voor een radiator. Een radiator heeft namelijk ruimte nodig om zijn warmte de ruimte in te stralen.
  • Maak gebruik van een klokthermostaat, die regelt de verwarming op vooraf ingestelde tijdstippen. De Nefit Easy is een voorbeeld van een klokthermostaat die je zelfs via je smartphone kunt instellen.
  • Zet de verwarming een graadje lager. Dat bespaart 7% op de energierekening.
  • Laat de ketel minstens 1 keer per jaar goed nakijken door een specialist. Een slecht onderhouden CV-ketel verbruikt onnodig veel energie.
  • Ontlucht de radiatoren regelmatig. Lucht in de leidingen is niet bevorderlijk voor de werking van een radiator.

Meer informatie radiator afstellen
Wilt u uw radiatoren laten afstellen door de specialist? Of wilt u meer informatie over energiebesparing? Neem contact met ons op. Wij zijn u graag van dienst. Bel ons op nummer 0297 28 51 58.

Staat uw vraag hier niet bij?

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek over alle mogelijkheden voor de installatie van uw CV.
We helpen je graag met alle vragen en wensen!