CV OK

Installatieburo van Zijtveld is OK CV installateur. Dat betekend dat ons bedrijf een intensieve opleiding heeft gevolgd en wij kunnen daardoor het onderhoud exact uitvoeren volgens de voorschriften van de fabrikant. Hier in de regio is ons bedrijf de eerst die met het OK CV Kwaliteitslabel werkt. Het wordt gestimuleerd door de overheid. Minsiter Blok van Bouwen en wonen heeft 25 februari de eerste OK CV sticker op een cv-ketel geplakt. Het kwaliteitslabel OK CV mag alleen worden gebruikt door een gediplomeerd Energie Service Specialist.  

Initiatief

OK CV is een initiatief van branchevereniging UNETO-VNI, de gezamenlijke cv-ketelfabrikanten en Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties draagt financieel bij aan het project. CV OK heeft daarnaast de steun van de Aedes, Brandweer NL, de Consumentenbond, Milieu Centraal, VACpunt wonen, Vastgoed Belang, Verbond van Verzekeraars, Vereniging Eigen Huis en Vve belang en de Woonbond

Veilig en energiezuinig

OK CV moet het aantal ongevallen met verwarmingsketels verminderen en cv installaties tegelijkertijd zuiniger maken. Het OK CV Kwaliteitslabel mag je alleen als bedrijf uitvoeren als je aan alle strengen eisen voldoet. Het label krijg je wanneer de uitvoerende onderhoud specialisten een opleiding hebben afgerond als service technicus. Door de cv ketels van onze klanten te inspecteren en onderhouden volgens de specificaties van de fabrikanten functioneren deze ketels op een veilige en energiezuinige wijze. Wij als OK CV installatiebedrijf doen meting na inspectie en onderhoud op CO- en CO2 waarden voor energiezuinigheid maar ook zeer zeker voor veiligheid. Tenslotte krijgt de cv-ketel eigenaar van de Energie Service Specialist, nadat hij de ketel heeft goed gekeurd, een schriftelijk rapport met advies over het energiezuinig gebruik van de cv-ketel en cv-installatie. Woningeigenaren en woningcorporaties die kiezen voor een installatiebedrijf met het label OK CV kunnen erop vertrouwen dat hun cv-ketel goed, veilig en energiezuinig werkt. Met een OK CV keuring stook je veiliger, minder kans op storing en ook nog eens energiezuiniger. Dus beter voor de klant en het milieu.

Databank

Nu denkt u natuurlijk allemaal leuk en aardig, maar hoe weet ik nu of dat nou wel degelijk goed word uitgevoerd. OK CV controleert actief onze Energie Service Specialist op kwaliteit. De OK CV installateur is verplicht om iedere beurt en iedere keuring die hij heeft uitgevoerd te melden in de databank. Niet alleen heeft hij speciale diploma's behaalt, maar de Stichting OK CV voor installaties gaat met steekproeven ook na of het onderhoud van de cv-installatie volgens de regels plaats vindt. Dat gebeurd met behulp van een landelijke databank waarin alle onderhoudsbeurten worden geregistreerd.