Even iets anders dan airconditioning. Van Zijtveld doet meer dan airco's

In ons vorige Blog werd ik aangesproken op kantoor dat ik het alleen maar over airconditioning heb. Dus deze week doen we even iets anders dan airconditioning. Wij van Van Zijtveld doen namelijk veel meer dan alleen airconditioners ophangen. 

Even iets anders dan airconditioning

Van Zijtveld is gespecialiseerd in alles op gebied van installatie. Dus natuurlijk hangen we niet alleen airco's op. Ik geef het toe, na al die jaren alleen schrijven over airconditioning, is het toch lastig om het over iets anders te hebben dan airconditioning. 

En toch schiet me nu iets te binnen. Wat ik onwijs uniek vind is dat we brugwachtershuisjes hebben omgetoverd in mini hotelkamertjes.

Brugwachtershuisjes hotel

Brugwachtershuisjes omgetoverd in mini hotelkamertjes

In Amsterdam heb je een heleboel brugwachtershuisjes. Alleen daar werd niks meer mee gedaan. Wist ik dus ook niet als echte Amsterdamse. Ik ben een geboren en getogen Amsterdammer. Met mijn kinderjaren heb ik in Amsterdam gewoond.

Wel elf jaar, wat een tijd. Vijftien jaar later ben ik verliefd geworden op Alexander. Hij vertelde toen dat hij installatiemonteur is. En ik werkte toen der tijd op de albert cuyp markt. Daar kwam hij hele lekkere broodjes mozzarella halen. En ik kreeg toen steeds meer inzicht wat een installatiemonteur eigenlijk inhoud. 

Zeventien jaar heb ik op de markt gewerkt, dus ik ben wat langs al die brugwachtershuisjes gesjeesd. 

Ik vond het ook super uniek en leuk bedacht dat ze daar hotelkamertjes van gingen maken.

Brugwachtershuisjes omgetoverd in mini hotelkamer

Slapen in een brugwachtershuisje

Toen het af was mochten Alex en ik proefslapen. We zaten ook gelijk in het mooiste brugwachtershuisje. Tegenover Carre en het Amstel hotel. Romantischer kon niet met de verlichte magere brug. 

We werden er heen gevaren met een klein bootje en een privé kapitein. En de auto kon op een privé parkeerplaats gezet worden. En dat is luxe midden in de stad. 

Het hotelkamertje had een klein keukentje en zelfs een douche. Aan de installatie lag het niet. Het was tot aan de puntjes verzorgd en overal was over nagedacht. 

Ook zat er een airco in, maar daar hebben we het de volgende keer wel weer over. 

Even iets anders dan airconditioning