Huisgenoten van start

In de groene venen van 14 maart staat een publicatie over de status van HuisGenoten.

Wooncollectief HuisGenoten

Huisgenoten verbind bedrijven in de woonsector en bevordert de samenwerking.

Huisgenoten is een platform dat is opgericht om mensen met (ver)bouw plannen te ondersteunen bij hun zoektocht naar de juiste weg om hun project te starten. Huisgenoten heeft een aantal bedrijven uit de gemeente de Ronde Venen en de omliggende regio benaderd om dit initiatief te ondersteunen. Huisgenoten coördineert en stimuleert de  samenwerking tussen deze bedrijven . De bedrijven die allemaal een rol spelen als het gaat om nieuwbouw, verbouw, woning- en tuininrichting kunnen elkaar met het wooncollectief HuisGenoten versterken en aanvullen en zo de klant ontzorgen. Tevens bieden zij hun klanten een snelle toegang tot de bedrijven door de inrichting van één loket waar men terecht kan voor alle zaken die met wonen te maken hebben. “Door deze samenwerking tussen bedrijven die allemaal een reputatie hebben hoog te houden kunnen wij onze klanten optimale kwaliteit en service bieden,” zegt een van de initiatiefnemers en voorzitter van het platform Ari Bocxe.

Door PIET van BUUL Wanneer ondernemingen zich extra moeten inspannen omdat de geëffende paden wat moeilijker begaanbaar blijken is creativiteit een belangrijke eigenschap voor een ondernemer. Op een creatieve manier tegen de dingen aankijken en daarbij nieuwe ideeën ontwikkelen zit Ari Bocxe, directeur van Creavorm meubel en interieurmakers uit Mijdrecht in het bloed. Vanwege de vraag door diverse klanten gesteld “help mij” bij verbouwing/nieuwbouw en het feit dat veel bedrijven in de woningsector het moeilijk hadden. Bracht hem op het idee om voor die bedrijven een platform op te richten  waarmeeze elkaar kunnen versterken en aanvullen. “In ben in eerste instantie bij`Roel Smit van Studio Ongewoon langs gegaan om eens te polsen of men daar iets in zag,” vertelt Ari. “Dat bleek het geval en samen met Coen van Dam van Intermat en Mariska Wijtmans van Home Details zijn we het idee verder gaan uitwerken. Vervolgens hebben we  verschillende bedrijven benaderd , met de vraag of zij onderdeel zouden willen uitmaken van het platform van Huisgenoten  We hebben die bedrijven vervolgens uitgenodigd om uitleg te geven over het initiatief en men was meteen zo enthousiast dat zich al snel maar liefst achttien bedrijven bij ons platform aansloten. De samenwerking heeft nu al een paar zeer tevreden klanten opgeleverd. En nu zijn we zover dat we HuisGenoten ook officieel kunnen presenteren. Dat gebeurt met de ingebruikname van onze site www.huisgenoten.co.nl die vanaf 13 maart officieel in de lucht is.”

Betrouwbaarheid en vakmanschap

De initiatiefnemers hebben voor de verschillende specialismen die voorkomen bij (ver)bouw plannen,  bedrijven benaderd uit de regio. Daarbij is gekeken naar bedrijven die op de een of andere manier iets met wonen te maken hebben. Dat varieert van architect tot aannemer, van de elektricien, de loodgieter, de woninginrichter, de leverancier van raambekleding of kunststof kozijnen tot en met de hovenier voor de tuinaanleg. “Het hele pakket is vertegenwoordigd,” zegt Ari. “En het zijn allemaal bedrijven die een goede naam hebben. De meesten kennen elkaar al wel en hebben soms vaker met elkaar samengewerkt. Momenteel ondersteunen de  volgende bedrijven het platform van Huisgenoten: Ingmar Haarden en Kachels, Van Zijtveld Installatie, VOKU kunststof kozijnen, Vosselman Buiten tuinontwerp en realisatie, Gasse Wonen, Studio Ongewoon, Van Dam Bedrijfsdiensten, Bouwbedrijf Drost, Boutique des Fleurs, Architecten en ingenieursbureau Van der Laan, Creavorm, Den Ouden Binnen, Woongietvloer, Bouwbedrijf Gebr. Van Scheppingen, Van Zijtveld Elektro & Beveiliging, Intermat, Van Zuylen & Zn en Home Details, Ingenieursbureau HeRoCon. HuisGenoten wil met deze lijst van bedrijven ook een signaal afgeven dat klanten kunnen rekenen op kwaliteit en goede service. Men kan het dus ook als een soort keurmerk beschouwen. Indien nodig spreken we elkaar ook aan op het nakomen van de afspraken.”

Meer informatie over HuisGenoten is te vinden op de site www.huisgenoten.co.nl Contactpersoon Edith Blok is telefonisch bereikbaar onder nummer 06-48560600.

HuisGenoten, ontzorgen van nieuwbouw en verbouw projecten.