ISDE subsidie 2023

Voor duurzame maatregelen kun je als huiseigenaar de ISDE subsidie aanvragen, de Investeringssubsidie voor duurzame energie.
Ben je van plan je huis te isoleren of wil je een warmtepomp kopen? Bekijk dan eerst of je in aanmerking komt voor IDSDE subsidie bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

De ISDE subsidie is bestemd voor huiseigenaren en geldt voor energiebesparende maatregelen, zoals:
•    Aanschaf zonneboilers
•    Aanschaf warmtepompen
•    Isolatiemaatregelen (dak-, spouw-, gevel-, zolder/vlieringvloer, vloer- en bodemisolatie of glasisolatie)
•    Elektrische kookvoorziening 
•    Aansluiting warmtenet

Het is belangrijk de juiste stappen te nemen en de aanvraag goed voor te bereiden met het juiste bewijsmateriaal. Volg bijvoorbeeld het stappenplan van Vereniging Eigen Huis om dit zo goed mogelijk te doen en ga op zoek naar een (gecertificeerd) installatiebedrijf als Van Zijtveld. Laat de maatregelen uitvoeren door dit installatiebedrijf.

Wil je alle informatie over het aanvragen van ISDE subsidie ga dan naar de website van Vereniging Eigen Huis: https://www.eigenhuis.nl/verduurzamen/verduurzamen-financieel/subsidie-voor-duurzame-energie
 

Download hun stappenplan https://www.eigenhuis.nl/verduurzamen/verduurzamen-financieel/energiesubsidies/subsidie-voor-duurzame-energie/stappenplan-isde-subsidie-aanvragen