Leerbedrijf

Als praktijkbegeleiders kennen we de laatste ontwikkelingen in het onderwijs

Van Zijtveld dé installatiespecialisten leidt praktijkbegeleiders op, waardoor we op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen in het onderwijs. Bovendien krijgt de opleiding het gewenste niveau door intensieve begeleiding van leerlingen. Door blijvend te investeren in installatiespecialisten kan ons team zich ontplooien tot een waardevolle partner in techniek.

Een belangrijk onderdeel van elke beroepsopleiding is de beroepspraktijkvorming (BPV). Dit praktijkgedeelte van de opleiding kan alleen worden gevolgd bij bedrijven die aan bepaalde voorwaarden voldoen. Bedrijven die de titel ‘Erkend leerbedrijf’ hebben. Alleen wanneer een leerling met succes de BPV bij een ‘Erkend leerbedrijf’ heeft gevolgd, kan hij een diploma behalen.

Er zijn twee varianten binnen de BPV. Bijna alle MBO-opleidingen hebben deze varianten. U kiest als leerbedrijf voor een variant die het beste bij uw bedrijf past.

Stage: leerlingen lopen gedurende de opleiding een aantal maanden stage bij één of meer bedrijven. Deze leerlingen volgen de beroepsopleidende leerweg (BOL).
Leerbaan: leerlingen werken gedurende de gehele opleiding bijvoorbeeld vier dagen per week in een bedrijf en gaan één dag naar school. Deze leerlingen volgen de beroepsbegeleidende leerweg (BBL).

Leerbedrijven
Kenteq zorgt als kennisinstantie met ‘erkenningen’ voor voldoende gecertificeerde leerbedrijven. Daar kunnen leerlingen praktische vaardigheden het beste aanleren. Daarnaast ervaren ze welke zaken belangrijk zijn als ze in een bedrijf werken: op tijd komen, samenwerken, zelfstandigheid of goed plannen.
De praktijkopleider binnen het bedrijf is niet alleen verantwoordelijk voor de vakinhoudelijke opleiding, maar ook voor de sociaal-pedagogische begeleiding van de leerling. Om uw leerlingen goed te kunnen begeleiden, bieden we onder andere de cursussen Praktijkopleider en Werkplekbegeleider aan.

cerificaat erkend leerbedrijf