De Minirooftop. De meest dunne airco voor je dakkapel, onzichtbaar vanaf de straat

In de zomer kan het onder platte daken en in dakkapellen behoorlijk opwarmen. Een airconditioner is dan de ideale manier om deze ruimtes koel te houden. Vaak is er echter in een dakkapel beperkte ruimte voor een groot airco apparaat.
Wat is de meest dunne airco? Welk model airco is het meest plat en heeft een strak design? 
Daar is eigenlijk maar 1 antwoord op: de Minirooftop is de meeste dunne airco binnen voor je dakkapel of zolder. De Minirooftop heeft een bijzonder plat en strak design en is verkrijgbaar bij Van Zijtveld installatiespecialisten in Mijdrecht. Bovendien is de Minirooftop een bijna onzichtbare buitenunit airco op een dakkapel. Daarover later meer.

Is een Minirooftop een goede airco voor je dakkapel?

Veelal zie je bij dakkapellen een buitenunit van de airconditioning op de dakkapel staan. Deze units zijn nogal opvallende blokkendozen en esthetisch onaantrekkelijk met al hun leidingen. Bovendien zijn ze lastig te onderhouden omdat ze moeilijk bereikbaar zijn op het dak van de dakkapel. Een Minirooftop, aangeboden door Van Zijtveld, is opvallend onderhoudsvriendelijk, heeft geen leidingen, is klein en vanaf de straat nauwelijks te zien. En toch krachtig genoeg om ruim 85m3 binnenruimte goed te koelen. De Minirooftop is daarmee de ideale airco voor een dakkapel.

Hoe werkt een Minirooftop?

Geen gedoe met leidingen; de Minirooftop bestaat uit een mooie dunne plaat die aan het plafond van de dakkapel komt te hangen. Een klein gat verbindt het systeem met de buitenunit. Warme lucht wordt uit de kamer gezogen (via de raamzijde) en gekoeld in de buitenunit, waarna de koele lucht weer de kamer ingeblazen wordt. Dit gesloten systeem zorgt ervoor dat er geen lucht ontsnapt en geen buitenlucht wordt aangezogen, wat resulteert in perfecte klimaatregulatie.

Onopvallende airco door fraai plat design 

De Minirooftop valt dankzij zijn elegante ontwerp nauwelijks op en zorgt voor een strakke, leidingvrije afwerking. De unit kan een afgesloten ruimte tot 85 m2 koelen, hoewel het koelvermogen natuurlijk afneemt als ramen en deuren open zijn. De Minirooftop is tevens gemakkelijk te bedienen via een smartphone-app met Wifi.
Bijna onzichtbaar vanaf de straat
De meeste airco’s hebben een buitenunit, de ene buitenunit is fraaier dan een ander. Hoe dan ook, het meest fraai is als deze buitenunit zo klein mogelijk is maar wel met behoud van haar kracht. De krachtige buitenunit van de Minirooftop is ontworpen om eenmaal geplaatst op de dakkapel vanaf de straat bijna niet zichtbaar te zijn. Het oog wil immers ook wat, ook buiten. 

Het plaatsen van een Minirooftop

Ben je overtuigd van deze mooie airco voor een dakkapel, dan kun je deze direct laten installeren door Van Zijtveld, ook als je een nieuwe dakkapel laat plaatsen. Wij zorgen voor een nette integratie en directe koeling van je nieuwe ruimte.
Mocht je vragen hebben over deze of andere types airco’s, en wat goed geschikt is voor jouw dakkapel? Neem dan contact op met Van Zijtveld. Wij kunnen je goed en vrijblijvend adviseren over de Minirooftop en alle andere voor jou geschikte airco’s.

​​​​​​​Wil jij ook zo'n dunne Minirooftop airco voor jouw dakkapel ?

Wil jij een Minirooftop airco installatie in Mijdrecht, Uithoorn, Aalsmeer, Amstelveen of Hoofddorp? Profiteer van de vele goede ervaringen. Van Zijtveld in Mijdrecht is jouw regionale, ervaren en deskundig airco installateur. 
Je kunt jouw keuze om een airco laten plaatsen met een gerust hart aan de aircospecialist Van Zijtveld toevertrouwen.