Waarom kiest u voor een multi-split airco in plaats van een mobiele airco?

Over welk bedrag u wilt investeren in het professioneel koelen van uw woning tijdens de zonnige dagen kunnen wij niet oordelen, maar er zijn enkele belangrijke redenen waarom u de installatie een multi-split airconditioner zou kunnen overwegen boven de aanschaf van een goedkopere mobiele airconditioner, zoals deze zelfs bij een Lidl of de Action te koop is.

Permanente installatie: Als u op zoek bent naar een permanente koeloplossing voor uw woning, is een multi-split airconditioner een goede keuze. Deze systemen worden geïnstalleerd door professionals en kunnen langdurig worden gebruikt.

Efficiëntie, ook over meerdere ruimtes: Een multi-split airconditioner is over het algemeen efficiënter dan een mobiele airconditioner. Een multi-split systeem bestaat uit een buiteneenheid die is verbonden met een of meerdere binnenunits, die onafhankelijk van elkaar kunnen worden bediend. Dit zorgt voor een betere verdeling van gekoelde lucht in verschillende kamers, waardoor u de temperatuur nauwkeuriger kunt regelen en energie kunt besparen.

Energie-efficiëntie: Multi-split airconditioners bieden over het algemeen een hogere energie-efficiëntie in vergelijking met mobiele airconditioners. De mogelijkheid om alleen de kamers te koelen die in gebruik zijn, kan energiebesparingen opleveren. Bovendien hebben multi-split systemen meestal een hogere SEER (Seasonal Energy Efficiency Ratio), wat resulteert in een lager energieverbruik en lagere operationele kosten op de lange termijn.

Esthetiek: In vergelijking met een mobiele airconditioner, die een vrijstaande eenheid is die vaak in de kamer wordt geplaatst, biedt een multi-split airconditioner een esthetisch voordeel. De binnenunits van een multi-split systeem kunnen aan de muur, het plafond of de vloer worden gemonteerd en zijn over het algemeen compacter en discreter.

Geluidsniveau: Als u gevoelig bent voor geluid of een rustige omgeving in uw huis wilt behouden, is een multi-split airconditioner een betere keuze. Multi-split airconditioners hebben vaak een lager geluidsniveau dan mobiele airconditioners: de compressor van een multi-split systeem wordt buiten geplaatst, waardoor het geluidsniveau in uw leef- en slaapruimtes een stuk lager is. De luide compressor van een mobiele airconditioner bevindt zich in dezelfde eenheid. 

Flexibiliteit en zonering: Met een multi-split airconditioner kunt u de temperatuur in verschillende kamers onafhankelijk regelen. Dit maakt zonering mogelijk, waarbij u alleen de kamers koelt die op dat moment in gebruik zijn, waardoor energie wordt bespaard. Met een mobiele airconditioner moet u deze van kamer naar kamer verplaatsen om koeling te bieden. Of meerdere mobiele airconditioners aanschaffen.

Vraag Van Zijtveld de aircospecialist in Mijdrecht en omstreken om een vrijblijvend advies
Het is belangrijk op te merken dat de keuze tussen een multi-split airconditioner en een mobiele airconditioner afhankelijk is van uw specifieke behoeften en omstandigheden. Als u bijvoorbeeld in een huurwoning woont of regelmatig verhuist, kan een mobiele airconditioner handiger zijn vanwege de draagbaarheid. Het is altijd raadzaam om uw specifieke situatie te evalueren en de voor- en nadelen van elk type airconditioner af te wegen voordat u een beslissing neemt. Vraag daarom de airco-specialist Van Zijtveld in Mijdrecht om een vrijblijvend advies.