Nefit Easy

Unieke service van Nefit – Easy

Sinds kort biedt Nefit de Easy aan, een slimme thermostaat die consumenten veel gemak oplevert. Het is een stijlvolle thermostaat met enkel voordelen. Hieronder vindt u de nieuwste applicaties. Zo wordt Easy nog aantrekkelijker voor u als klant van Van Zijtveld dé installatiespecialisten!

Aanwezigheidsdetectie
Met de unieke aanwezigheidsdetectie zorgt Easy automatisch voor het juiste comfort en voorkomt het apparaat dat uw verwarming onnodig aanstaat. Aan de hand van aangemelde smartphones ziet Easy of er iemand in huis is.

Comfort- en afwezigheidstemperatuur
De comfort- en afwezigheidstemperatuur zijn persoonlijke waarden die iedere gebruiker via een app kan instellen en wijzigen. Wanneer overdag meerdere smartphones aanwezig zijn, zal Easy de hoogste persoonlijke comforttemperatuur aanhouden. 's Nachts is de aanwezigheidsdetectie niet actief; dan wordt de ingestelde nachttemperatuur aangehouden. De gebruiker kan zelf start en einde van de nachtperiode instellen en wijzigen. De temperatuur kan altijd handmatig worden bijgesteld.

Voor wie is de Nefit Easy geschikt? Deze functie is geschikt voor huishoudens waarvan alle leden in het bezit zijn van een smartphone met 3G/4G dataverbinding. Bijvoorbeeld stellen of gezinnen met wat oudere kinderen. Per smartphone kunt u aangeven of deze voor Easy zichtbaar moet zijn. Dit kan voor maximaal 10 verschillende smartphones. Easy ziet de smartphones van gebruikers die zich binnen een bepaalde ‘range’ bevinden. Hiervoor wordt een speciale techniek gebruikt, ‘geofencing’. Voor iPhones is de range maximaal 100 meter, voor Android-toestellen maximaal 50 meter. Als de smartphones van alle gebruikers zich buiten de range bevinden, neemt Easy aan dat er niemand in huis is.

Hoe werkt de aanwezigheidsdetectie?
Zodra u in of vlakbij uw woning bent, herkent Easy het signaal van uw smartphone. Easy weet zo dat u thuis bent en zal de temperatuur automatisch instellen op het door u gewenste comfort. Ziet Easy dat er geen smartphones van gebruikers in de buurt zijn, dan zal de verwarming op de afwezigheidstemperatuur worden gezet.

Wanneer werkt de detectie (niet)?
Aanwezigheidsdetectie werkt alleen met iOS- en Android-smartphones die een dataverbinding hebben. Tablets en andere smartdevices zonder 3G of 4G dataverbinding zullen mogelijk in de toekomst ook door Easy kunnen worden gedetecteerd. De functie ‘Aanwezigheidsdetectie’ wordt op termijn uitgebreid. Het wordt dan mogelijk de aanwezigheidsdetectie te combineren met uw eigen klokprogramma. Het klokprogramma is dan leidend, maar wanneer u een keer eerder thuiskomt, zal Easy dat merken en zal automatisch de temperatuur aanpassen.
Tip: voor geofencing moet in uw smartphone de functie ‘Ververs apps op achtergrond’ aanstaan (Instellingen – Algemeen). In alle smartphones is dit de standaardinstelling. De standaard locatiebepaling werkt niet bij alle smart devices even goed. Soms wordt de huidige locatie niet doorgegeven. In dat geval zal de aanwezigheidsdetectie van Easy niet optimaal kunnen functioneren.

Weersafhankelijk regelen (gratis optie)
Optimaal comfort in uw huis! Wordt het niet overal in huis warm? En wilt u in alle vertrekken comfortabele warmte zonder temperatuurverschillen? Dan is deze optie van de Nefit Easy app een efficiënte oplossing.

Hoe werkt het weersafhankelijk regelen?
Weersafhankelijk regelen zorgt ervoor dat Easy niet reageert op de temperatuur in de woonkamer. In plaats daarvan stuurt Easy de cv-ketel aan op basis van de actuele buitentemperatuur. De ketel zal dan niet direct lager gaan branden zodra de woonkamer op temperatuur is, terwijl andere vertrekken nog koud zijn. Afhankelijk van hoe koud het buiten is, blijft de ketel de radiatoren verwarmen. De temperatuur in de verschillende vertrekken kan dan worden bijgeregeld met behulp van thermostaatkranen op de radiatoren.

Voordeliger
Easy haalt continu de actuele gegevens over de lokale buitentemperatuur van het internet. Het voordeel hiervan is dat er geen buitensensor aan uw woning hoeft te worden gemonteerd. Dit bespaart u materiaal- én installatiekosten. Hierdoor bent u met Easy al gauw drie tot vier keer voordeliger uit dan met andere thermostaten. Bovendien kunt u de optie in een handomdraai activeren via de app.

Voor wie geschikt?
Een weersafhankelijke regeling zorgt voor meer comfort in huis. Meer comfort betekent meestal ook een hoger energieverbruik. Raadpleeg dus eerst uw Nefit-installateur bij Van Zijtveld. Hij is de expert die u kan adviseren over de beste oplossing voor uw situatie. Hij kan bovendien zorgen voor een optimale instelling van uw cv-installatie met weersafhankelijke regeling.

Demo mode
De Easy app heeft nu ook een demo-mode. Hiermee kan iedereen de belangrijkste functies van Easy via de app bekijken en proberen, ook als er geen thermostaat is aangesloten.

Easy - functies en beschikbaarheid
De Nefit Easy is op afstand te bedienen via de handige iPhone- en Android-app. De webapplicatie voor de overige smart devices volgt later. Ook worden de komende tijd verschillende functies geactiveerd via automatische software updates. Verder komen er gratis opties beschikbaar. Meer informatie over de Nefit Easy vindt u via deze link. Kijk hier naar een installatiefilmpje zoals onlangs te zien in het programma Eigen Huis & Tuin (RTL4).