Nefit TrendLine geplaatst door Installatie Specialist in Wilnis

Deze week hebben we weer een Nefit TrendLine geplaatst in Wilnis. De plaatsing is gedaan door Tim Hopman. Er is gekozen voor het merk Nefit TrendLine II 30 KW CW5 geplaatst. De klant had hiervoor een Vaillant en is nu over gestapt op de Nefit. De Vaillant was al ruim 15 jaar oud en was aan vervanging toe. De rookgasafvoer is ook vernieuwd, want de dakdoorvoer is oud en horizontaal en is nu verticaal geplaatst. Nefit TrendLine Installatie Wilnis

Nefit TrendLine geplaatst

Hierboven kunt u zien hoe de Nefit TrendLine geplaatst is. Dit type cv-ketel is de allereerste van de nieuwste generatie kwaliteitsketels. Hij is uitgerust met de revolutionaire High Speed warmtewisselaar, die veel warmte genereert op een klein oppervlak. Daardoor combineert hij een compact formaat met robuuste kwaliteit. Ook in andere opzichten haalt u met de Nefit TrendLine de toekomst in huis. Hij is bijvoorbeeld voorzien van intelligente software die zichzelf programmeert op basis van het warmwatergebruik. Verder is de TrendLine eenvoudig uit te breiden met duurzame oplossingen. Vanaf 2015 moeten verwarmingsketels voldoen aan strengere Europese regelgeving. De Nefit TrendLine loopt hierop vooruit met Eco-Design. De Nefit TrendLine is uitgerust met de slimste software van dit moment, Intelligence Plus. De software ontdekt zelf de patronen in uw warmwatergebruik en zorgt zo voor de optimale balans tussen comfort en energiebesparing.

Nefit Cashback Actie Wilnis

De klant kon gelijk gebruik maken van de Nefit cashback actie. De Nefit cashback actie is van 11 september t/m 31 december 2015 geldig. De klant heeft één van de nieuwe Nefit TrendLine, generatie HR-ketels. Dit toptoestel bespaart al gauw €199,- op jaarbasis en nu ook nog is €100,- RETOUR met de Nefit cashback actie.

Rookgasafvoer Wilnis

Nefit biedt praktische oplossingen voor rookgasafvoer en luchttoevoer. Bijvoorbeeld om bij het vervangen van niet-condenserende cv-ketels door HR-ketels het bestaande rookgasafvoerkanaal te kunnen gebruiken. Als uw cv-ketel niet meer te repareren is, of ouder is dan 15 jaar is het misschien verstandig om uw cv-ketel te laten vervangen voor een nieuwe hoogrendmentsketel. Dat is energiezuiniger en veiliger. Bij de klant was de oude cv-ketel al meer dan 15 jaar oud en de dakdoorvoer was ook oud en verrot, die heeft Tim ook gelijk vernieuwd. Tim heeft de dakdoorvoer verticaal gemaakt. Dat betekend dat ie een nieuw gat moest boren in het dak, anders moest de cv-ketel zakken en dan kwam hij niet goed uit met de leidingen. De klant keek mee en wilde een mooi keurig wit plaatje tegen het plafond. Op de foto zie je het resultaat van de nieuwe dakdoorvoer. Rechts op de foto is van de Installatie Specialisten, is het geen plaatje? Nefit TrendLine dakdoorvoer Vs buren Als de Neftit TrendLine geplaatst is het altijd aangesloten op een dikwandig aluminium pijp, rvs pijp of speciale kunststof pijp die voor rookgassen geschikt zijn. Als een vaste pijp niet geplaatst kan worden (bijvoorbeeld in een schoorsteen kanaal) wordt er veel gebruik gemaakt van flexibele buizen in rvs of speciaal geschikt kunststof. De gassen van een HR ketel hebben een temperatuur van ongeveer 70 graden (de nieuwe generatie zelfs 50 graden). Hierdoor bereikt de rookgas van een HR ketel zeer snel een dauwpunt, ofwel het punt wanneer de gassen gaan condenseren. Dit condens met een PH van 2 tot 4 (zeer zuur) zet zich als condens druppels af tegen de wanden van het rookgas afvoer materiaal. De zuurgraad van dit condens vreet de buizen langzaam op tot er gaatjes in zullen vallen, met gevaarlijke gevolgen. Er zal rookgas (koolmonoxide) en condens vocht de woning in komen. De levensduur van het rookgas materiaal heeft hierdoor een leeftijd van 15 tot 20 jaar en moet dus bij elke nieuwe ketel mee vervangen worden.

Meer info over Wilnis

Wilnis is een klein dorp dat tegen Mijdrecht en Vinkeveen aan ligt. Samen vormen ze met nog een paar dorpen De Ronde Venen. Wilnis staat bekend om de Dijkdoorbraak op 26 augustus 2003. De Breuk van de dijk was een gedeelte van de ringdijk langs de ringvaart. Dat kwam door de hittegolf van 2003, de droogte veroorzaakte scheuren in de damwand. De uit veengrond bestaande kade is als het ware weggedreven over het vaste land. Omstreeks 2:oo uur verloor de veenkade het contact met de ondergrond waarop het kadelichaam over een lengte van 60 meter noordwaarts afschoof richting polder. De ringvaart viel bijna droog en is de straten van Wilnis kwam een halve meter water te staan. De woonwijk Veenzijde liep onder water. Bijna 1500 bewoners moesten worden geëvacueerd. Omstreeks 6:00 was de toevoer van water gestopt door het afdammen van de ringvaart op een drietal locaties.