Remeha Calenta geplaatst in Papenveer

Door Installatie specialist Tim Hopman is er een Remeha Calenta geplaatst in Papenveer. De Cv ketel was van het type Remeha Calenta 40C Cw 5.  De klant heeft Installatie bedrijf van Zijtveld gevonden via Internet.  

Cv ketel Remeha Calenta Cw5

Tim Hopman heeft de Cv ketel Remeha Calenta 40C cw5 geplaatst in de garage. De oude Cv ketel hing eerst in de bijkeuken, maar omdat de klant de begane grond gaat verbouwen wil hij de cv ketel ergens anders plaatsen. En een ketel mag niet overal geplaatst  worden, de plaatsing wordt mede bepaald door bijvoorbeeld de GAVO. In de GAVO staat ondermeer omschreven waar een rookgas uitmonding aan moet voldoen, je mag bijvoorbeeld een rookgas uitmonding niet te dicht bij een te openen raam plaatsen om te voorkomen dat er ongezonde situaties ontstaan in huis ( van u en uw buren )  In dit geval is er gekozen om de cv ketel te hangen in de garage en de rookgas door het platte dak te verleggen. Bovendaks hebben we te maken met twee blinde gevels waar geen te openen ramen zijn gesitueerd zodat er geen rookgassen in de woning terecht komen. Remeha

Het merk Remeha Calenta 40C  Cw5

De Cv ketel is van het merk Remeha Calenta 40C Cw5. Er is gekozen voor dit merk, omdat de cv ketels van Remeha voorzien in elke behoefte op een energiezuinige wijze. Met meer dan 80 jaar ervaring met cv ketels zijn ze zeer betrouwbaar. De Remaha Calenta is de meest doordachte cv ketel ooit. een hypermoderne HR-wandketel, die zowel in combi als in solo-uitvoering kan worden geleverd. En daarbij is de Calenta cw5 in de Calenta serie het absolute topmodel. Dit model is geschikt voor onbeperkt warmwatercomfort, dus bijvoorbeeld voor een stortdouche of royaal ligbad is het een zeer geschikte cv ketel. Daarbij is het een ketel die met gemak een zeer royale woning verwarmt.  

Meer info over Papenveer

Papenveer is een buurtschap in de gemeente Nieuwkoop in de provincie Zuid-Holland in Nederland. In 2012 telde de plaats 1044 inwoners. De naam Papenveer is afkomstig van de katholieke inwoners van het gebied die in de 19e eeuw Papen werden genoemd. De plaats is van oudsher bekend als vestigingsplaats voor groentetelers. In de nabijheid van de plaats liggen de rivier de Aar een het Aarkanaal. Dat laatste water werd vooral bevaren in de tijd dat de schepen nog klein genoeg waren.