Subsidie voor Hybride Warmtepompen

Subsidie voor Hybride Warmtepompen
Een hybride warmtepomp is een kleine warmtepomp die samenwerkt met je cv-ketel op gas. De warmtepomp gebruikt stroom en haalt warmte uit de buitenlucht. Je bespaart ongeveer 60 procent op je gasverbruik voor verwarming. Er is bovendien een aantrekkelijke subsidie op hybride warmtepompen.
Bij de installatie van een warmtepomp kun je in aanmerking komen voor subsidie, waardoor je een aanzienlijk deel van de kosten kunt terugkrijgen. Dat kan oplopen tot 2.500,- voor een 4kW warmtepomp.

Subsidie voor Warmtepompen
Bij de aanschaf van een warmtepomp kun je in aanmerking komen voor subsidie. De hoogte van deze ISDE-subsidie is ongeveer 30% van de aanschafkosten, maar varieert afhankelijk van het type warmtepomp en het vermogen. Dit maakt duurzame verwarming nog aantrekkelijker.
  • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (die samenwerkt met je cv-ketel) varieert de subsidie tussen € 1.950 en € 3.000.
  • Voor een volledig elektrische warmtepomp op lucht bedraagt de subsidie tussen € 1.950 en € 3.750.
  • Voor een volledig elektrische warmtepomp met bodembron begint de subsidie bij € 3.750 en loopt op tot € 5.100.
Het subsidiebedrag is afhankelijk van het vermogen en het energielabel.
Gedetailleerde bedragen per apparaat zijn te vinden in de meldcodelijst op rvo.nl.

Belangrijk om te weten: als je de warmtepomp combineert met een isolatiemaatregel, kom je ook in aanmerking voor aantrekkelijke subsidie voor de isolatiemaatregel! Bekijk de voorwaarden voor de isolatiesubsidie.

Je dient de subsidie binnen twee jaar na installatie aan te vragen. De voorwaarden zijn te vinden op de website van RVO, waar je ook de aanvraag kunt indienen. Het stappenplan voor woningeigenaren geeft aan welke informatie je moet invullen en welke bewijsstukken je moet meesturen.
Als je de warmtepomp binnen 2 jaar combineert met een isolatiemaatregel, ontvang je een hoger subsidiebedrag per vierkante meter voor de isolatiemaatregel.