Ventilatie en klimaatbeheersing

‘‘Verwarming, ventilatie en koeling met één systeem’’

300-600kw-air-handler.png

Klimaatbeheersing bij Van Zijtveld

Door de hoge isolatiestandaard van woningen en bedrijfsgebouwen is natuurlijke ventilatie (meestal) geen optie. Toch is goede ventilatie essentieel om een gezond en prettig leef- en werkklimaat te realiseren (voor mens en dier) en om het gebouw in goede staat te houden. Door slechte ventilatie kunnen immers vocht, verontreiniging en onaangename geurtjes ontstaan en zelfs gezondheidsklachten. Een goede ventilatie is een belangrijk onderdeel van de klimaatbeheersing van uw woning en gebouw en dus van uw investering. Vraag ons om een vakkundig advies voor een goede klimaatbeheersing ervan.


MEER OVER KLIMAATBEHEERSING  
Met een goed ingeregeld klimaat- en ventilatiesysteem wat minimaal voldoet aan het bouwbesluit zet u een grote stap naar een gezond en aangenaam leef- en werkklimaat.

 

Kinderdagverblijven

 

Scholen

 

Winkelcentra

 

Kantoren

 

Horeca

Om te bepalen welk systeem wij zouden inzetten, bekijken en berekenen wij elke aanvraag afzonderlijk. Van Zijtveld dé installatiespecialisten heeft zich toegelegd op het ontwerpen en installeren van diverse ventilatiesystemen en de bijhorende materialen en berekeningen. Met onze brede kennis, kunde en ervaring zoeken met u graag naar de beste oplossing voor uw project.

Klimaatbeheersing bij uw bedrijf, thuis of op kantoor

Sinds de invoering van ventilatieverplichtingen voor woningen en bedrijven moeten verschillende metingen uitgevoerd worden aan de klimaatinstallatie voor een correcte werking. Het is belangrijk dat een klimaatinstallatie goed is afgeregeld. Daarom meten en evalueren wij ventilatiesystemen met de geschikte meetapparatuur, ook voor geluidsmeting en een rendabele toerentalmeting.

 

Levering

Wij leveren graag het totaalpakket. Wij zijn erkend dealer van diverse beproefde A-merken. Heeft u andere wensen? U kunt ook dan profiteren van onze scherpe leverprijzen.

 

Installatie

Na een advies op maat voor de juist ventilatiesysteem installeren we deze volgens de juiste normen. Zo bent u gegarandeerd van een goed product dat aangebracht is door een erkende installateur.

 

Onderhoud

Eenmaal vakkundig geinstalleerd is ook het periodiek onderhoud van uw ventilatiesysteem in goede handen bij Van Zijveld, inclusief onze 24 uursservice. Een extra comfortabel gevoel.

Meer weten over onze ventilatie en klimaatbeheersing?

Een goed ventilatiesysteem is gebaseerd op een vakkundig onderbouwd advies.
Neem contact met ons op voor een vrijbijvend gesprek. We helpen je graag met alle wensen en eisen!

Een ventilatiesysteem is een systeem in uw woning dat de lucht zuivert. De lucht in uw huis wordt in de ventilatieschacht gezogen. Ook vuil, stofdeeltjes en vocht uit de lucht worden hierbij meegezogen. Vooral het feit dat vocht wordt meegezogen is erg belangrijk. Elke dag komt er namelijk ongeveer 10 liter vocht bij in de lucht van ons huis, vaak in de vorm van stoom. Door te douchen, te koken of te wassen, bijvoorbeeld.

Als vocht in de lucht blijft hangen, kun je schimmels krijgen in vochtige ruimtes zoals je badkamer. Dat wil je natuurlijk niet. Bovendien versterkt vocht allergieën en luchtwegproblemen. Met goede ventilatie wordt er meer vocht afgevoerd en houdt u uw huis gezond. Een woonhuisventilator is een term die veel wordt gebruikt om het verschil tussen ventilatiesystemen in een woning en een bedrijf aan te geven.

 
Verdrijf slechte geuren, waterdamp en verzadigde lucht door de hoeveelheid vernieuwde lucht in je woning heel nauwkeurig te regelen. Ventilatie zorgt voor een gezond en energiezuinig binnenklimaat. Daarom is het ventileren van uw huis heel belangrijk voor uw gezondheid. U kunt natuurlijk zelf altijd een raam of deur openzetten. Maar vooral in vochtige ruimtes is het belangrijk om extra te ventileren. Gelukkig zijn er ventilatiesystemen waarmee u uw huis van frisse lucht voorziet. 

Voordeel: goed voor uw portemonnee
In een goed geventileerd huis verbruikt uw verwarming veel minder energie. Frisse, droge lucht wordt namelijk sneller verwarmd dan vochtige lucht. U hoeft dus minder hard te stoken om uw huis aangenaam te maken en dat merkt u op uw energierekening.

Beste plaats voor een ventilatiesysteem
De beste plaatsen voor ventilatiesystemen zijn ruimtes waar veel vocht is. Daarom komen de badkamer, de kelder, de keuken en het toilet vooral in aanmerking voor een ventilatiesysteem. Heeft u op zolder of in uw huis een speciale plek waar u de wasmachine en droger heeft staan, dan is het verstandig om in deze ruimte ook extra te ventileren.

Regelmatig reinigen zorgt voor schone lucht
Een ventilatiesysteem trekt veel vuil en stof aan. Door uw ventilatiesysteem regelmatig te laten reinigen, zorgt u ervoor dat vervuilde lucht goed wordt afgevoerd en er voldoende frisse lucht binnenkomt. Zo is de lucht in uw huis altijd schoon. Klein onderhoud kunt u natuurlijk zelf doen, zoals de buitenkant van de ventilatieroosters zelf reinigen, aangezien hier stof en vuildeeltjes zich in kunnen ophopen. Dit doet u eenvoudig zelf met de stofzuiger, een stofdoek of een vochtig schoonmaakdoekje.

Dan blijft alleen het grote onderhoud nog over. Al vanaf 3 euro per maand neemt een professional van Essent dit werk uit uw handen. U vraagt dit makkelijk aan als aanvulling op uw abonnement voor de cv-ketel. In een huurhuis regelt de woningbouwvereniging vaak het onderhoud van deze systemen. Dan heeft u er zelf geen omkijken naar.In een huurhuis regelt de woningbouwvereniging vaak het onderhoud van deze systemen. Wij adviseren wel om de buitenkant van de ventilatieroosters zelf te reinigen, aangezien hier stof en vuildeeltjes in kunnen ophopen. Dit doet u eenvoudig zelf met de stofzuiger, een stofdoek of een vochtig schoonmaakdoekje.

Nog geen ventilatie? Een ventilatiebox is een aanrader
Veel woonhuizen hebben een woonhuisventilator ingebouwd. Vooral moderne huizen hebben dit. Zijn er echter ruimtes in uw woning zonder ventilatiesysteem of heeft u een oude (koop)woning waar geen woonhuisventilator is aangebracht, dan raden wij u een ventilatiebox aan. Deze ventilatiebox wordt onzichtbaar geïnstalleerd. Het enige dat op de ventilatie wijst, zijn de mooie ventilatieroosters in de badkamer, de kelder, de zolder of de badkamer. Een ventilatiebox kunt u bovendien ook in een schuur installeren. De meeste boxen doen geluidloos hun werk en geven u frisse, schone lucht in uw woning.

Ventilatiebox vervangen na 10 jaar
Als uw ventilatiebox ouder is dan tien jaar, dan raden wij aan om deze te vervangen door een nieuw energiezuiniger exemplaar. U bespaart al snel 60 euro per jaar en u kunt meteen van een gezonde lucht genieten. U kunt dit regelen met ons of met het installatiebedrijf.

Zet alle ramen open
Naast het gebruik van een woonhuisventilator raden wij aan om regelmatig uw huis te luchten. Zet op koele ochtenden de ramen even open. Of laat uw huis luchten door de tuin- of balkondeur lekker open te zetten. Een niet-inbraakgevoelig bovenluik of ventilatieroosters bij de ramen helpen ook om het huis van schone lucht te voorzien.

Staat uw vraag hier niet bij?

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.
Wij helpen je graag met alle wensen en vragen!