Warmtepomp erin Cv ketel eruit? Van Zijtveld is warmtepomp specialist

Het ijs smelt op de Noord- en Zuid-pool. En de inwoners van Groningen zijn het zat. In 2020 word de laatste Cv ketel geplaatst. Komt de Warmtepomp erin Cv ketel eruit? 

Co2 uitstoot moet naar beneden

In ons vorige blog Amstelveen koopt massaal airconditioning bij van Zijtveld, ging het kort over de klimaatsverandering. En buiten dat de inwoners van Groningen het zat zijn en  het liefst willen dat de gaskraan dicht gaat. Is er de wens om het broeikasgas CO2 radicaal naar beneden te brengen. De gevolgen van een stijgende CO2-uitstoot, ook al is die tijdelijk, kan veel langer doorwerken dan vaak wordt gedacht. Daarbij lopen er ook heel veel mensen gevaar als de zeespiegel blijft stijgen. Om een catastrofe te voorkomen, word er gezegd dat de CO2 uitstoot in 20 tot 30 jaar tijd tot nul terug te brengen. Ik vind dat nog al een uitspraak. En misschien niet te realiseren, maar dat er grote stappen nodig zijn om dit grote probleem in te dammen of voor te zijn dat snapt toch iedereen?

Warmtepomp erin Cv ketel eruit?

De mensheid is de belangrijkste oorzaak van de opwarming van de aarde. Sinds de industriële revolutie stoten we steeds meer broeikasgassen uit. We gebruiken fossiele brandstoffen zoals:
  • Olie
  • Kolen
  • Gas
Dit wordt vooral gebruikt in fabrieken, energiecentrales, om ons huis te verwarmen en voor vervoer. We kappen op grote schaal bossen waarbij CO2 vrijkomt. En houden steeds meer koeien, schapen en geiten voor vlees en zuivel. Door al deze activiteiten zit er nu meer CO2 in de lucht. De bedoeling is om de oude vertrouwde Cv ketel vanaf 2021 te vervangen voor een warmtepomp. Dat is het idee van vijftien partijen, waaronder Gasunie en Essent, ondernemersorganisatie voor de installatiebranche Uneto-VNI en mileuorganisaties als Greenpeace. Ook steeds meer mensen worden vegetarisch en we gaan spontaan met z'n allen bomen planten. Nu zou je denken, probleem opgelost. Helaas is het groepje mensen die zich er nu mee bezig houden nog te klein. Dus uiteindelijk zal het erop neerkomen dat iedereen eraan mee moet geloven. Warmtepomp erin cv ketel eruit

Van Zijtveld is klaar voor de toekomst

Van Zijtveld is er klaar voor de toekomst. Onze specialisten zijn erin gespecialiseerd om een warmtepomp voor u te installeren. We hebben hier niet stil gezeten en hebben ons gespecialiseerd in warmtepompen. De aanvragen stromen binnen. Gaat u een nieuw huis bouwen of wilt u meer informatie over warmtepompen. Bijvoorbeeld wat het gaat kosten. Vraag een gratis offerte aan. Volgende week vertel ik u over de verschillende soorten warmtepompen en wat u zelf al kunt doen om uw huis energiezuinig te maken.